-->

05 Ocak 2023

2022 gelir gider tablosu

2022'nin içinde bol 2 olduğu için olsa gerek, dişilere/kadınlara fazlasıyla yakınlık duyduğum, zihnimin "beni seven, sevdiği için arzulayan bi kadının tenine dokunmak için fırsat kollayan dönemlerinin zirvesi"nde olduğunu sezdiğim ve hatta kör topal farketmeksizin, birini bulsam nerdeyse anında nikah kıyacağım bir yıldı.
bunu çevremdeki herkesede "ya çevrenizde, evde kalmış veya kör toplar tanıdığınız içi şefkat dolu, merhametli biri yok mu?" diye bol bol sordum. Lakin yok dediler. Yok işte. Herkes evlenmiş, evlenmek istemiyor veya beni ciddiye almadılar. Canları sağ olsun.
-------
Bu yıl emektar bilgisayarım çöktü ve yeni bi bilgisayar almak zoruda kaldım. Eşek yükü kadar para verdiğim için olsa gerek, eşek kadar da ağır.
-------
Yılın bi kaç ayında da olsa, ufak bi sosyal medya işi buldum ve çalıştım. Çalışmamın karşılığını fazlasıyla aldım, allahıma şükürler olsun.
yılın başında annemlere taşındığımdan dolayı, kira ve diğer harcamlarım da olmadı, olmuyor. bu sayede birikim yapmaya başladım. Biriktirip ne yapacağım hakkında bi fikrim yok ama en azından olurda yine herkesten tekme yediğim için açıkta kalacağım bi dönemim olursa, kafam rahat olur. verdiğin paralar ve çil çil altınlar için çok teşekkür ederim allahım.
--------
Yılın bi yerlerinde kontroller için İstanbul'uma gittiğimde, bi kaç günlüğüne kalmak için Öküz Herif tarafından eve alınmayı bırak, pencereden onda "kalmak için yalvardığım"da ise kovuldum. Bunun üzerine bi kaç gün sonra eşyalarımı satılığa çıkardım ve o da hemen atlayıp aldı. Zorlada olsa, parça parça da olsa onca eşyamın karşılığı olan 8.000 TL'mi aldım.
Biliyorum yok pahasına verdim ama o ara iyice parasızdım ve açıkçası düşünmeye de çok zamanım yoktu. Artık istanbul'da evim yok. Evsiz kaldım. Eğer olurda tekrar İstanbul'a yerleşmeye kalkışırsam yepyeni eşyalar almak zorundayım.
-------
Geçen yıl malulen emekli oldum ve emekli maaşı almaya başladım. Yılın ortasında ise Başkomutanım Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğanım Reisim maaşımı artırdı. Hatta yıl biterken yani şimdi yine artırdı. Durmadan artırıyor, mecburen oyumu ona vereceğim. Canım Reis Recep Tayyip Erdoğan Başkomutanım. emir ve görüşmeye hazırım.
--------
Onkoloğumun isteğiyle Ocak ayının sonunda kemoterapi ilacı almaya ara verdim, ama kontrollerim devam etti. Her görüşmemizde "iyi görünüyorsun" dedi (Kemoterapi haricindeki 2.000mg Kepra kullanımımaysa devam ettim.) ve işte 1 yıl arkamda kalırken, şimdilerde yani 2 hafta sonra yine kontrollere gideceğim ve o zaman dananın kuyruğu tamamen kopacak gibi.
Ama açıkçası ağrılarım oluyor ve hatta bazen geceleri baş ağrısından dolayı uyanıyorum. Hatta şu an bu satırları yazarken de sanki başımın sağ lobunda bi yanma hissi var. Sanki su döksem cısss olacak hissi...
-----
bu yıl çok güzel ve iyi bi arkadaşım daha oldu. beni anlayan, şüphesiz anladığını sandığım, rahatça her şeyi, her konuyu ve her her her bi şeyleri birbirimizi yargılamadan-yargılanmadan konuştuğumuz, tartıştığımız kafa dengi bi arkadaşım. ailesiyle de tanıştırdı. eski kocasıyla, işyeriyle vs vs. 
hatta beni bi arkadaşına anlatmış ve arkadaşı, onun beni bu kadar yakınına alması yüzünden tartışıp onunla görüşmeyi kesmiş :)
garip. tuhaf. değişik bi his. kıskanılmak böyle bir şey mi?
------
bu yıl cinsellik namına osbir dışında bi bok yemedim. canım sexgibihiçbir şey istemedi. sanırım allah dualarımı kabul etti. çünkü "ben sadece sevdiğim ve beni seven biriyle seks yaptığım aşamaya geçmek istiyorum allahım" diye çok çok dua ederdim. doğal olarak beni seven kimseyi bulamayınca, cinselliği de yaşayayamadım. Ama allahım lütfen artık birbirimizi sevdiğimiz iyi huylu, güzel ve güler yüzlü, yüreği şefkat ve merhametle dolu, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, güzeli çirkinden, hakkı haksızlıktan ayırt edebilen görgülü bilgili bi eş çıkar karşıma, beni de öyle bi eş yap ve karşımızdan hiç ayrılmayalım.
------
burda kalmaya devam ederek oğlumla da daha sık görüşmeye devam ettik ve aramız gittikçe daha iyi oluyor. bazen beraberken sırf eğlenelim diye üst üste onlarca fotoğraf çekip duruyorum ve sonra yalnız kaldığımda fotoğraflarımıza bakıyorum. ard arda çekilen onlarcasının içine karışmış olan bazı fotoğraflarımızda bana hayranlıkla baktığı doğal bi kaç anını görünce, benimle vakit geçirdiği için mutlu olduğunu, babası olan benimle beraber saçmaladığı için huzurlu dolduğunu görebiliyor, anlayabiliyorum. bu anları yaşadığımız için teşekkür ederim allahım.
------

geçen yıl bana "seni evde istemiyoruz. geldin huzurumuzu kaçırdın" diyen ablam, bu yıl evlendi, başka ile gitti. koca evde ben, 3numaralıablam ve cadalozAnnem kaldık.
3numaralıablamın da bi an önce evlenmesi için her gece uyumadan önce mutlaka dua ediyorum.
bu ablamda evlenip giderse, yine kurban keseceğim. sizde dua edin de aniden hayrlı bi kısmeti çıksın ve evlenip; mutlu, huzurlu, güzel bi yuva kursun kendine. inşallah çocukları da olur.

küçük çocuk sevmeyi özledim. zaten dışarda ufak veletleri gördüğümde gidip sarılmamak için kendimi zor tutuyorum. oğlumda ergenliğinin başlarında olduğu için hiç çocuk gibi sevemiyorum. zaten bazen farkında olmadan, ona ufak bi veletmiş gibi davrandığımda hemen büyük biri olduğunu beni tersleyerek hatırlatıyor :))))
------
bu yıl da ösym'nin tüm sınavlarına girdiğim için, buradaki okulun gazetecilik bölümünü kazandım ve okula da kaydoldum. ilk yılın, ilk dönem vizeleri bitti, finaller de bu hafta başlıyor ve şimdi dönüp okul olayına bakınca, rahatlıkla "çok yormadığı için okula devam edeceğim" diyebiliyorum. bakalım sonuç ne olacak, sonunu getirebilecek miyim?
-------
başka neler oldu bilmiyorum. hatırlamıyorum. zaten tümör olayından sonraki gelişmelerde, yaşamının olmuş bitmişindeki çoğu şeyi unuttum ve hep karışık gibi bazılarımsı.
unutmak hiç güzel değil. herkes güzel sanıyor.
senin olan bir şeyi kaybetmek, bulduğunda senin olduğunu bilmemek, bazen neyi kaybettiğini bilmemek, bulduğunda neyi bulduğunu bilmemek, bulduklarınla-hatırladıklarınla ne yapacağını bilmemek, yarım yamalak şeyler, tanıdık gibi gelen yüzler ama aslında hiç tanışılmamış olan insanlarla muhabbet etmeye çalışmak, selamlaşmak veya tanıştığın yeni insanları aklında tutamamak ve bu yüzden her tanıştığın kişiye "ben birazdan ayrıldığımızda bu anlar da dahil olmak üzere her şeyi ve seni unutacağım. eğer olurda bi yerde beni görürsen lütfen selam ver ve kendini hatırlat. en fazla 2 dakika sonra hatırlarım ama ayrıldığımızda yine unutacağım. lütfen önemsememişim veya seni tanımazlıktan gelmişim diye sanıp kırılma olur mu. eğer olurda sürekli görüşürsek seni unutmamaya başlayacağım. ama öyle bi-iki seferlik karşılaşmalardaki kişileri ve olayları unutuyorum kusura bakma" diye uzun uzun açıklamalar yapmak, yapmak, yapmak ve bunu kendin için normalleştirmek hiç güzel değil. buna rağmen güzel olan şeyse; hayatın devam ediyor oluşu, hayatın kendisi ve insanların sen bu açıklamaları uzun uzun yaparken, onlarla dalga geçtiğini sanmaları.
------
böyle işte.
geldi 2023
hoş geldi. bismillah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

düşüncelerini kendine saklama, benimle de paylaş.