-->

29 Ekim 2021

Kendine Öğütler

 Kimse seni, yaşadığın bu boktan hayattan kurtarmayacak. O yüzden bugüne kadarki tüm sikilmişliklerini düşün, içlerinden keyif aldıklarına odaklan ve yaşamakta olduğun bu boktan günleri unutmaya çalış.

Kendini kurtaracak olan tek kişi sensin. Eğer kendine inanmıyorsan şunu bilki; hiç kimse kendine inanmıyor.
Yalnız değilsin. Kendine inanmayanlar olarak yalnız değiliz, çok kalabalığız, çooooook.

Dinlediğin kahraman masalları, izlediğin sonu mutlu biten filmler, anlatılan huzur dolu kavuşmalar, kötü yaşamdan kurtarılmaların hepsi yalan. Çünkü kameralar kapanıp herkes evine dağıldığında çoğu bokunda boğuldu.

Romantik bir şeyler yaşamak yerine seni direktmen yatak odasına davet edip, bacaklarını açan veya domalıp "hadi beni sik" diyenlerden daha doğru konuşanı, ne istediğini bu kadar net bileni yok.
Onları ayıplama, onlara kötü davranma. Çünkü onlar, hayatın boyunca sana dürüst davranan tek insanlar olabilir. Diğerleri ise seni sikmek veya kendini siktirmek için senin en zayıf, en duygusal anını kollayan bi avuç zavallıdan başkası değil.

İnsanlar köpek gibi çalışıp, fare gibi yaşayıp, bok böceği gibi yuvarlanıp gidiyorlar. Sen de ya onlardan birisin, ya da değilsin. Değilsen dışlanmışsındır ve anlaşılmadığını düşünen bi zavallısın. 
Oysa şunu bilki anlaşılıyorsun. Çünkü insanlar aptal değil; sadece dilleri dışarda birer köpek, ufak bi kırıntı peşinde gezinen birer fare ve boku yuvalarına taşıyarak yaşamlarını devam ettiren birer böcekten ibaretler. Bu onları aptal yapmaz. Bu sadece onları insanlıktan çıkarır. 
 
İnsanlar seni neden sevmiyor biliyor musun?
Biliyorsun ama ben yine de söyleyeyim; seni sevmiyorlar çünkü, sen sadece kendin olmaya çalışıyorsun. Sen, sen olmaya çabalıyorsun. İnsanlar bu yüzden seni sevmiyorlar. Kendin olduğun için sevmiyorlar.
Eğer onlar tarafından sevilmek istiyorsan kendin olmaktan vazgeç, sevilmek için onlar gibi olmalısın, onlar gibi yaşamalı ve sonsuza kadar onları yalamalısın.
Şimdi sus ve dişlerinin arasına sıkışan siyah kılı çıkarıp işine devam et.

Annen-baban, ailen, arkadaşların ve diğer tüm insanlar.
Herkes seni basit bi oyun hamuru olarak görüyor. Ama yanıldığın ley şu ki; sana istedikleri şekli vermek istemiyorlar. Evet aslında umurlarında da değilsin ve sana şekil vermekle uğraşmak onlar için zaman kaybından başkası değil. 
Peki ne yapıyorlar dersen; aslında, şimdiye kadar onlarsız bi halde aldığın, almayı başardığın iyi veya kötü şekli bozmak için elinden geleni yapıyorlar ve yapmaya devam edecekler. 
Kimse seni olduğun halinle sevmiyor, sevmeyecekler. 



4 yorum:

  1. Beni de kendim olduğum için sevmiyorlar-sevmediler...Peki ben kimi seviyorum diye düşündüm bir ara...Aslında o ara ben de hiç kimseyi sevmediğimi fatkettim...İşin kötü yanı, bu yalan dünyada sevmek ve sevilmekten öte herşeyin boş duğunu düşünen biriyim....Burdan düz mantık yapacak olursak dünya boş!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendimiz olduğumuz için bizi sever gibi yapıp, onlara benzememiz için ellerinden geleni yapıyorlar.

      sevmek, sanırım tamamen karşılıksızca olunca (karşılıksızca sevince, karşılıksızca sevilince) güzel oluyor. yerini buluyor. hayatı güzel yapan şey bu olsa gerek. çünkü; diğer sevme türlerinin bir kaçını bilerek ve farkında olarak denedim, mutsuzluktan başka bir şey getirmedi.

      öte yandan beklentisiz bir yaşamdan başka hiçbir şey istemediğimi de anlamış bulunmaktayım.

      Sil
  2. Bence sen doğru yoldasın, bundan sonrası çeyır çimen, rahatlık inşallah....Hayat hep kötü gidecek değil ya!

    YanıtlaSil

düşüncelerini kendine saklama, benimle de paylaş.