-->

01 Kasım 2021

Dua İsteği

Bu yıl yaşadığım şu beyin olayı sonrasındaki aylarda beni gören tüm tanıdıklar "malulen emekli olabilirsin, böyle bir hakkın var" deyip duruyordu ve bende sağdan soldan konu hakkında biraz bilgi alıp, en azından malulen emeklilik başvurusu için gerekli olan şartları sağladığımı görünce kalkıp İstanbul'a geldim.
Gerekli belgeleri topladım, sağda soldaki basit işleri yaptım ve geçtiğimiz hafta ise tüm doktorlara görünüp, ameliyat olduğum hastanenin Sağlık Kurulu heyetine başvurumu gerçekleştirdim, onlarda bu hafta için gün ve saat verip gönderdiler.
Yani önümüzdeki hafta aslında benim için önemli bir hafta ve eğer heyetten olur alırsam, malulen emekli olup, ufak bi maaş alarak resmi olarak da sikimin keyfine göre yaşamaya başlıyorum.

Tabii böyle anlatıyorum ama aslında şu aralar hınzır gibi olduğumdan ve bedensel olarak nerdeyse eski sağlığıma kavuşmuşken, beni emekli edeceklerini sanmıyorum ama en azından şansımı denemeden de, benim için olumlu olan böyle bir olasılığı elimin tersiyle itmek istemiyorum. İtersem, bu, şimdiye kadarki ve bundan sonraki en büyük aptallığım olur.
Zaten öyle büyük bi para vermiyorlarmış. Ama en azından emekli ederlerse, herkesin beni bir yerlere postalamak için bahane aradığı şu zamanlarımda ve bundan sonraki hayatımda, SGK'dan alacağım 3-5 kuruşun benim için can simidi olacağını da biliyorum.
Evet, Allah yüzüme güldü ve eğer malulen emekli olursam da, beni kendilerinden uzak tutmaya çalışanların surat ifadelerine bakıp kahkaha atacağından da adım gibi eminim. Çünkü Allah'ımın her zaman böyle planları olur ve bence dünya koca bi tiyatro ve tek izleyicisi de Allah'ımdan başkası değil.
Perşembe günü heyet görüşmem var ve heyet sonrasında ise 5-6 ay sonra ya red olunmuş olunuyor, ya da kabul olunmuş olarak hayat devam ediyor. Dua edin de emekli olup, aylık 1.500 TL ücret alayım da sikimin keyfine göre yaşamaya başlayayım. Üstelik 1.500 TL bana yeter de artar bile. 

2 yorum:

düşüncelerini kendine saklama, benimle de paylaş.