-->

24 Temmuz 2019

ımmmm şeyy

Dışarda yağmur yağıyor. İçeriye biraz temiz hava ve bol sinek girsin diye evin tüm pencerelerini açtım. Bence bi yağmur damlasıyla ölebilecek kadar basit sineklerin de kedi köpek kadar korunmaya ve eğer zarar vermiyorlarsa yaşamaları lazım. Zararları yok, yaşamamalılar. Zaten pencereler hep açık olduğu için, yağmur sonrası kendiliklerinden uçup gideceklerdir. Çünkü evde, üstüne konup tadına bakabilecekleri açıkta yiyecek hiçbir şey yok. Hem sinek bile olsa, bir yere kapatılıp açlıktan ölmeyi hiçbir canlı hak etmiyor. Yani onları ya öldürmeliyiz, ya da boklarına konmaları için özgür bırakmalıyız

-------

Canımıniçi sabah işe gitti, bende saçma sapan tv kanallarından birini izliyorum. 
Kanalın yayınında şu an müzik köşesi gibi bir şey var ve izleyiciler canlı telefon bağlantısıyla, sunucudan istekte bulunup, bir kaç saniye sonrasında da telefonu kapatıyorlar. Az önce izleyicilerden biri telefonu kapattıktan sonra, istediği klip ekranda dönmeye başladı ve sunucu, izleyici hakkında diğer çalışma arkadaşlarına "kime armağan ettim dedi?" diye bağırdı. Mikrofonu açık unutmuşlar ve şu an pop kliple beraber sunucu ile diğer çalışanların muhabbetini dinliyorum.

-------

Bu aralar günlerim hep böyle geçiyor. Yani boş boş. 
Gün içine pek bir şey yapmıyorum, açtığım üçyüzüncü sınıf tv kanallarındaki, beşyüzüncü sınıf filmleri, klipleri, programları, reklamları ve tanıtım videolarını izliyorum. 
Tanıtım videoları daha çok ilgimi çekiyor. Özellikle tırt bir ürünün, dünyayı kurtaracak kadar önemli olduğunu anlatmaya çalıştıkları o bok çabalarını izlemek hoşuma gidiyor.
Ne idüğü belirsiz gıda reklamlarını da seviyorum. Ama sanırım en çok da tırt bir elektronik aleti anlata anlata bitiremedikleri o muhteşem videoları.
Oysa insanların sadece paraya ihtiyacı var. Neden bankada para biriktirmek, hiç kullanmayacakları rakamlara sahip olmak için bu kadar çabalıyorlar ki? Saçma!
Güven problemleri var. Hayata ve kendilerine güven problemleri. Tahminim o ki; eğer güven problemlerini çözebilseler, çok mutlu olup sadece huzur içinde yaşayacaklar.

--------

Bu aralar sürekli gözlerim doluyor ama ağlamıyorum. tutuyorum kendimi. çünkü erk erler ağlamaz.
İşin şakası bi yana; evet gerçekten çok ağlak birine dönüştüm. Olur olmadık anlardaki romantik gösterilerde, bir kedinin yavrusunu sevişinde, izlediğim yardım videolarında..
Bu ve benzerlerinin tümünde gözlerim doluyor. Kendimi tutamıyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

düşüncelerini kendine saklama, benimle de paylaş.