-->

09 Ocak 2021

Şimdi bi hiç'den ibaret

 Kendi seçimlerinizle, sadece size ait olduğunu düşünerek yaptığınız, bizzat sizin tarafınızdan alınmış, hatta kısaca; bireysel olarak alınmış doğru kararlarınızla onlarca yılı yaşayıp bugüne geldikten sonra bi anda aslında kandırıldığınızı, tüm hayatı yanlış anladığınızı veya yanlış anlamanız için kurulmuş bir toplumsal sistemin içinde olduğunuzu, doğru olduğunu düşünerek aldığınız kararların aslında yanlış olduğunu, hatta yanlış karar almaya yönlendirilerek yaşadığınızı ve hatta yanlış karar almamış olduğunuzu düşünerek yaşamanıza rağmen aslında şimdi bu yaşta geriye dönüp baktığınızda sapınıza kadar irili ufaklı fikirler, düşünceler, eylemler tarafından yönlendirildiğinizi hiç düşündüğünüz oldu mu?

Ve şimdi dönüp aynada kendinize baktığınızda, orada koca bi salak gördüğünüz oldu mu?

Bu aralar, daha doğrusu şu bi kaç aydır hep böyle hissediyorum. Sanki fena şekilde oyuna getirilmişim ve eğer olurda meydana çıkıp aslında oyuna getirildiğimi çok yüksek sesle söylersem, götüme deli damgası vuracaklar diye susuyorum. Üstelik % 100 haklı olmaktan da çok korkuyorum.
Gerçi hissettiğim bu duygu tam olarak korku da değil, daha doğrusu nasıl kandırılmış olduğunu bilmemenin ama kandırılmış olduğunu fark etmenin garip bir hali. Sadece büyüyünce hissettiğin,  sadece iş işten geçtikten sonra ayıktığın, tüm çıplaklığıyla gördüğün ama bir kaç harften oluşan kelimelere dayandırarak anlatamayacağın bambaşka bir gerçeklik.

Belkide iyice yaş almış olmanın sonucunda, herkes gibi mecburi olarak yaşadığım bir farkındalıktır. Ya da bunun gibi bir şeydir. Ama ilk zamanlar bana çok zor geliyordu. Şimdi ise biraz daha kabullenmiş olsam gerekki, sustum ve oturdum oturduğum yere. 
Hem zaman denilen Kara Tren çoktaaaaaan gelip geçmiş, sen ise zaten doğru yaptığını, doğru yaşadığını sanarak tükettiğin yıllarını ona yükleyip bilinmezliğe, dönülmezliğe göndermişsindir bile. Bunun karşılığında elinde kalan ise kocaman bir HİÇLİK ve ŞİMDİ'den başkası değil. 
Bunlarla ne yapabilirsin ki? Zaten elinde tek başına kalan "ŞİMDİ"yi, sıfır anlamına gelen "HİÇLİK"le çarpsan, o da yok olacak. Mecburen ŞİMDİ'ye anlam yükleme çabasına giriyorsun ve zamanın da bununla beraber tekrar hızla akıp gitmeye devam ediyor. ŞİMDİ ise bir değiş tokuşun karşısında koca bi sıfırdan başkası değil.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

düşüncelerini kendine saklama, benimle de paylaş.