-->

23 Temmuz 2023

aklındakini anlık yaz yayınla

Bu sabah uyandığım daha ilk anda aklıma "ulan bunlardan uzaktaydım ve beni yıllarca hiç aramadılar. niye hiç aramadılar" sorusu geldi. öyle durup dururken ve gözlerimi daha 1 saniye önce açmışken. vallahi ya daha gözlerimi yeni açtığım anda bu düşünce kendiliğinden geliverdi ve sabahtan bu yana da gelip gelip duruyor. yani beni yıllarca neden hiç aramadılar ve ben yıllarca kendi kendime bir şeyleri bahane edip onlara gelip giderken, bayram seyran oldu diye bi kaç günlüğüne kalmaya gelirken bile neden hiç hoş karşılamadılar. ve genel olarak da  neden beni hiç kendilerinden saymadılar. neden ben, yıllar önce kuruyup kalan o ağaca inatla asılı yaprak gibi tüm rüzgarlara karşı tek başıma durup sımsıkı o kuru dala yapıştım. 

oysa biliyorum yani eminim en azından, bir şey yapmadım. bir şey yapmadık birbirimize. salt ufak bi kötülük bile etmiş olsam, kötülüğümden dolayı deyip rahatlayacağım ama öyle bir şeyde olmadı. aramızda öyle bir şeyde yoktu. bazen tüm bu durumu anlamadığım için "çünkü onlar kötü" deyip işin içinden çıkıyorum ama sonra yine aklıma takılıyor. çünkü bence kötü olmakta değil bu. bu başka bir şey ve ne olduğunu bilmek istiyorum allahım.
allahım acaba ben bi şey mi yaptım, affedilmeyecek bir şey mi söyledim, salt kendiliğinden akıp gelen doğal kötü bi yanım varda ben mi göremiyorum. nedir bunun sebebi allahım. niye beni hiç sevmedi bu piçler. amından çıktığım annem bile bana o kadar uzak ve bi an önce siktir olup gitmem için elinden geleni yapıyorki, tüm bunları anlayamıyorum. acaba istemeden mi doğurdu. nedir sebebi. ama hadi o beni istemeden doğurduğu için sevmiyor ve gitmem için yanıp tutuşuyor diyelim ya kardeşlerime ne oluyor. onlar niye beni sırf kendileri gibi aynı anneden babadan dünyaya geldik diye ufak bi yakınlık göstermiyorlar. suçum ne allahım. ben bir şey mi yaptım. lütfen allahım bana bu işin iç yüzünü anlayabileceğim şekilde göster. sen göstermezsen benim kendi başıma bunları anlayacağım yok.
Tüm bunlardan da yoruldum allahım, biliyorsun. çok yoruldum. benden kaynaklı bi durum varsa en azından kendimden olduğunu bileyim yeter. yani sadece nedenini öğrenmek istiyorum. senden istediğim bu şey, biliyorum senin için hiçbir şey değil allahım. neolur allahım bana bunu söyle. içimi ferahlat.

10 yorum:

  1. tüm bu hissederek yaşadıklarımın dışarıdan nasıl göründüğü, demişsin, üzgün ve kafası karışık görünüyorsun, sevilmediğini hissetmek kötü... ama -henüz o seviyeye gelemesem de- başkalarının -ailen bile olsa- ne hissettiği ne düşündüğü önemli değil; sen ne hissetmek, nasıl hissetmek istiyorsun? Klişe olacak ama ben inanıyorum, dünya bir illüzyon, sen sevmek mi istiyorsun, sevgi dolu mu hissetmek istiyorsun? sev, belki onları sevemeyeceksin, başkasını sev, seni sevenler var... onları sev.. başkalarını kontrol edemezsin, değiştiremezsin... sal gitsin onları , seni sevemiyorlarsa kusurlu olan onlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hep öyle yaptım. sevilmediğim yerden siktir olup gittim fakat bu sefer gitmeden, sadece anlamaya çalışıyorum. kalarak da deneyeyim diye.

      Sil
    2. yani bi alışverişte gibi sevmek istemiyorum. doğal akış içinde ilk kaynağımdan sevilmek istiyorum. neden sevilmediğimi anlamaya çalışıyorum.

      başkalrını da sevmeye çok özen gösterdim, delice de sevip her şeyi bıraktım geride ama bu seferde beni, hiçbir şeysiz olduğum için sevmediler. insanlar birer orospuçocuğu sanırım kabullenmeye doğru gidiyorum.

      Sil
    3. Öyle değerlendirdiklerin aslında en acınası olanlar genelde, o hale geldiler çünkü sevilmediler, istismar edildiler, kandırıldılar ve oç olmayı öğrendiler... Her bahtsız oç olmuyor tabi ama, maskelerin ardında içinde o ışığı taşımayanlar acı içinde yaşıyor; "bu dünyada sevgi büyük ihtiyaç":)) sevebiliyorsan hala o en değerlisi.. seviliyorsan değil sevebiliyorsan.. seviliyorsan o da güzel ama asıl sevebiliyorsan bambaşka herşey... anlamaya çalışmanı anlıyorum ama bazen bazı soruların cevabı maalesef sadece "öyle işte" ...:(

      Sil
    4. 3 yıldır oldu sevemediğimi fark edeli. sanki sular kesilmiş gibi. musluğu çeviriyorum çeviriyorum ama su hiç akmıyor. niye akmıyor şaşkınlığı var bende şimdi. ilk zamanlar sevemediğimi anladığımda "iyi oldu. en azından boşuna duygusal olarak yorulmam" demiştim ama şimdi sevmek istiyorum fakat sevecek kadar kimse yakınlaşmıyor veya ben henüz o yakınlıkta birini bulamadım. zaten çok olmadı, geçen hafta "birini seveceğim"e karar verdim, bulucam inşallah, bulup seveceğim.

      Sil
  2. Bir hayvanı da sevebilirsin, beni çok etkiliyor onlar... Bazen hiç ummadığın rastgele birinin bir selam vermesi, hiç tanımadığın bir yabancının sana güzel bir sözü tazeler insanlara olan inancını, sana da olmuştur veya olur... bir kere akbilim boşken bir engelli gelip kendi akbilini basmayı teklif etmişti, eve gidip hüngür hüngür ağlamıştım.. 3 yıl nadasa bırakmışsın kalbini, artık sevebilecek kadar güçlendi, şimdi o sevgi bulacak seni merak etme:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cümlene sıkıcı klişe boş sözlerle başlamana rağmen güzel bitirmişsin :)))
      engelli akbilim var, belki ben basmışımdır. istanbul'daki kontrollerime geldiğimde, bazen çıkışta birilerinin akbil sırasında beklemesi esnasında önüne atlar basarım ve geç geç geç diye söylenir, bazılarını ise iteklerim :))))
      insanlar çok şaşırıyorlar. buna şaşırmalarına çok şaşırıyorum bende. sana da şaşırdım. yani sonuçta parasıyla olsa bile en fazla 20 tl vermiş gibi bi şey bu. ağlamanı gerektirecek kadar devasa büyük bi jest değil.
      ve şimdi cümlene cevap verip bunları yazarken aklıma geldi; hiç mi tanımadığn birine iyilik yapmadın, karşılıksız bi jest yapmadın?
      yapmamışsın gibi hissettim. çünkü sırf tekşif edilmesi karşılığında eve gidip ağlamak. çok tuhaf ve fazla korkunç geldi.
      lütfen bundan dolayı ağlamanı, anlamama yardım et. sevgiler.

      Sil
    2. :)) teşekkür ederim..:) tam anlatmadım aslında haklısın, engelli kişi zihinsel engelliydi ve benden başka kişilere de akbil basmak için hamle yapmıştı, bazı insanlar onu tersledi.. neden müdahale etmedin de eve gidip ağladın diyeceksin, oradan uzaklaşmıştım gördüğümde.. saf iyilik.. tabi ki karşılık beklemeden iyilik yaptım ben de..

      Sil
    3. saf iyiliklerin daha da artsın inşallah. hepimizinki tabi.

      Sil

düşüncelerini kendine saklama, benimle de paylaş.