-->

02 Haziran 2021

ACI GERÇEKLER

Kimsenin seni anladığı yok, aslında zaten kimse kimseyi de anlamıyor. Bu yüzden "anlaşılmıyorum" diye üzülmeyi bırak, osbir çekip peçeteye boşal ve biraz uyu.
Uyandığında yeryüzünün aydınlanması gibi bir aydınlanma yaşayıp sikinin keyfine göre yaşaman gerektiği kafana sokmuş olacaksın. 
----------------
Aile, güçlünün güçsüz üzerinde sınırsızca hak sahibi olduğu yarı karanlık leş bir yuvadan başka bir şey değil. Toplumun, diğer süslü cümlelerle seni aldatmasına izin verme. 
----------------
İlk çektiğin osbiri unutamazsın. Yaşlandıkça arada aklına gelir hatırlar gülümsersin.
----------------
Herkesin bir savaşı var. Bazıları önemli sandığı siktiri boktan bir şey için savaşır, bazıları kıskandığı arkadaşına benzemek için savaşır, bazıları ailesinden birine, bazıları para için savaşır, bazıları da kendi kendisiyle. Senin savaşın kimle, ne için?
Umarım kendinle savaşmıyorsundur.
----------------
Herkes sana yalan söylüyor. Tanımadığın, tanışmadığın, görmediğin herkes, görmeyeceğin ben bile.
İnsanlarla anlaşabilmek, toplum tarafından kabul görmek, içlerinde bi yer kapabilmek için iyi bir yalancı olmak zorundasın. Yoksa seni dışlarlar, ya da sen kendini dışlatırsın, dışarıya kaçarsın.
Ama şunu söylemeliyim ki; yalansız da yaşanmıyor ve inan yalanla yaşamak daha çok macera demek.
----------------
Çok şey yaşamama rağmen, çok şey kaçırdığımı da şimdi görüyorum. Keşke yalan söylemeyerek yaşamayı seçmek yerine, yalan söyleyerek de yaşanabileceğini görebilip, öyle de yaşasaydım.
Yalanla hiç yaşamadım değil ama çok az yaşadığımı söyleyebilirim. Üstelik bilinçsiz ve sıradanca. Oysa şimdi dönüp görüyorum ki; o zamanlar elimde bi çok fırsat vardı ve ben inatla sırf yalan söylememek için hepsini geri teptim. Şimdi yanlış yaptığımı düşündüğüm günlerdeyim, bakalım ileriki günlerde ne düşüneceğim.
---------------
"Sevgi, aşk vs vs" yaşam oyalamacasından başka ne ki? Her şey gibi, bunları da çok abartma. Ben abarttım bi bok olmadı. O yüzden sana söyleyeceğim tek şey;
Sik veya ver geç işte. Ne diye boşa uzatıp duruyorsun.

1 yorum:

  1. İlk çektiğim 31'i hatırlamıyorum, acaba ilk 31'i hatırlamak nasıl bir duygudur?

    YanıtlaSil

düşüncelerini kendine saklama, benimle de paylaş.