-->

13 Mart 2021

1 ay sonrasının kararını vermek

Bir gün hayatında bir şey olur ve hayatının altı üstüne çıkar, üstü altına iner ve o zaman görürsünki; öğrendiğin, bildiğin her şey aslında 36 yıl boyunca oluşturduğun önyargılardan ibarettir.

Ailenden kaçmak için oluşturduğun dünyaya hapsolmuş bir şekilde yaşarken kendini özgür biri sanırsın ama aslında özgür değil, sadece yarını düşünmeden yaşayan bir korkaksındır.

Canım benim şunu unutmaki; kimseye hesap vermiyor olarak yaşamak, yaşamak değildir ve özgürlük denilen şey, seni topluma tutsak etmek için uydurulmuş altı ve içi BOMBOŞ bir kelimeden ibarettir.

Gerçek yaşamak ise bireysel olarak anlaşılabilecek bir şeydir ve hatta bu da toplumdan topluma, kişiden kişiye, cinsiyet ve hatta eğitimli biri olup olmamana göre değişir. Yani şunu demek istiyorum; senin kadın veya erkek olman, yaşama yükleyeceğin anlamı değiştirir, bana bakışını değiştirir, hayatı yaşama şeklini değiştirir. ve evet, işte yaşamak böyledir. Yani seni kim ve ne olduğuna göre sürekli değiştirir. 
Çünkü beni hep değiştirdi. Değiştiriyor.

Şimdi bir yol ayrımında, hayatımın önemli bir kararını verme aşamasındayım ve işte bunun üzerine düşünüyorum. Kararım ne olmalı-olmamalı, nasıl olmalı-olmamalı. Aslında kararımı verdim ama işte yinede sanki henüz vermemişim gibi hissediyorum. Bakalım 1 ay sonra hayatım nasıl olacak.


2 yorum:

  1. ah o ayrımlardan öyle çok geçtim ki.. sadece yolun açık olsun, umarım istediğin yolda yürürken bulursun kendini diyebileceğim.
    bazen de aynen U-turn filmindeki gibi tekrar tekrar aynı noktaya gelmiş halde buluyorsun kendini, o zaman ben durup "bişey demeye çalışıyor ama ne" diye düşünüyorum, pek de çözemiyorum yalan yok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel dileklerin için teşekkür ederim. umarım dediğin gibi oluri istediğim gibi bir yolda yürürüm.

      Sil

düşüncelerini kendine saklama, benimle de paylaş.