-->

19 Nisan 2020

kendi kendini soruşturmak

bu aralar iyi biri olup olmadığımı, nasıl biri olduğumu, nasıl biri olarak göründüğümü merak etmeye başladım ve bu yüzden yakınımdakilere, daha doğrusu; geçmişimden bu yana bi şekilde hep bağlantıda olduğum insanlara "ben nasıl biriyim" diye sormaya başladım.

soruma bi anlam veremeyip saçmalayanlarda var, anlamlı bulup derinleştirenlerde ama henüz nasıl biri olduğumu tam anlamış değilim ve açıkçası nasıl biri olduğumu çok merak ediyorum.
yani evet herkes gibi bende kendim için dünya tatlısı, şeker mi şeker ve dünyanın gelmiş geçmiş en iyi insanlarından biri olduğumu düşünüyorum ama işte bilirsiniz, insanın kocaman bir hayatı varken, kocaman yenilgileri veya zaferleri varken, kişinin kendisi için ne düşündüğünün bir kıymeti kalmıyor.

tabii bu "dışardan birilerinin benim için ne dediklerini önemsediğim" anlamına gelmiyor. aksine hâlâ umursamıyorum ve doğrusu umursayacağımı da sanmıyorum ama sonuç olarak, dışardan biri gözüylede kendimin nasıl biri olduğunu görmek, nasıl davrandığımı, yaşadığımı anlamak istiyorum.
bütün çabam bu ve sorularımı tanıdıklarıma ve beni gerçekten tanıdığını sandığım yakınlarıma sormamın nedeni bu.

Geçenlerde Öküz Herif'e de nasıl biri olduğumu "ben nasıl biriyim" diye sordum ama işte o her zamanki gibi umursamadığı için cevaplamadı. bir kaç sefer ısrar ettiğimdeyse "üfff nasıl nasıl biriysen öylesin" gibilerinden cevaplar verip siktir etti başından.
sonraki gün yine sordum yine siktir etti.
başka bir arkadaşıma sordum "iyi birisin. insanları çok umursuyor, önemsiyorsun. ama insanlar senin gibi değil, yazık ediyorsun kendine" gibisinden şeyler söyledi.

başka bir arkadaşım "çok alıngan" biri olduğumu ve alınganlığımla ilgili yıllar önceki anımızı anlattı. sonrasında da saçmaladı da saçmaladı.

başka bir arkadaşım " tuhaf iyi biri olduğumu" söylesi.

küçük ablam'a da dün sordum ve bana "kimseyi umursamıyorsun, kendi istediğin gibi yaşıyorsun. sen niye şimdi bu soruyu soruyorsun" dedi, bende "kendimin nasıl biri olduğunu, nasıl göründüğümü merak ettim, o yüzden soruyorum" dedim ve bu sefer de "sen varya çok iyi birisin ama işte umursamazsın. kendinden başka kimseyi umursamıyorsun, öylesine yaşıyorsun. çocuğun var hiç bakmıyorsun, yazık ediyorsun kendine de" dedi.

evet yazık ediyorum kendime ama nasıl yazık ettiğimi bilmiyorum ve aslında öğrenmek istediğim şey de bu galiba. çünkü artık nasıl yazık ettiğimi öğrenmek istiyorum.

ve birde insanların bana neden hep tuhaf biri olduğumu söylediklerini anlamak istiyorum. yani tuhaflığım ne, neyim tuhaf bunu öğrenmek istiyorum. bunu öğrenme çabasındayım ama belki de doğru soruyu da sormaıyorum. belki de doğru kişilere de sormuyorumdur.
yani; doğru soruyu, doğru kişilere sorup sormadığımı da öğrenmeliyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

düşüncelerini kendine saklama, benimle de paylaş.