-->

11 Şubat 2020

Türkiye'de bir alt kültür olarak müslümanlık

Bugün Narmanlı Han'daki Caffe Nero'da otururken solumdaki masada kod yazıp duran birine ne iş yapıyorsun dedim ve muhabbet etmeye başladık. Muhabbetimiz iyice sarıp sarmaladığında, iş görüşmelerimin birinde bana yöneltilen "kiminle yaşıyorsun" sorusuna "erkek arkadaşımla" dediğimde, görüşmeye katılan herkesin şaşırdığını anlattığımda, o da benim erkek arkadaşım olduğunu öğrendiği için şaşırdı.
Çünkü klasik bildiği gay algısı dışında bir konuşma tarzım varmış ve görüntümde hiç gayce değilmiş.
Ona bir şeyleri çok abartmadan yaşamayı sevdiğimi, hayatı gay olarak değil, sadece insan olarak yaşamayı seçtiğimi vs vs söyledim ve o da beni anladığını söyleyerek muhabbetimizi devam ettirdi.
Konudan konuya atlarken, o da aslında namaz kılan biri olmasına rağmen, daha önce çalıştığı yerlerde kendisiyle imam, hoca vs diye dalga geçildiği için artık çalıştığı yerlerdeki insanlardan inançlı biri olduğunu sakladığını ve hele ki namaz kıldığını ise bir daha asla beraber çalıştığı insanlara söyleyemeyeceğini belirtti.
Bu sefer ben şaşırdım. Hem de çok fena şekilde şaşırdım. Çünkü, herkesin "% 99'u müslüman" cümlesini kurduğu bir ülkede, müslüman biri namaz kıldığını saklıyorsa, bence orada artık müslümanlık alt kültüre dönüşmüştür. Dönüştürülmüştür. Bunun bir başka bir açıklaması olamaz.


2 yorum:

  1. Dua et öyle kalsın. Yoksa hadisleri temel alarak Gay’leri yüksek bir yerden aşağı atmaya ya da yakmaya yeltenirler IŞİD gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşid'in müslümanlıkla tek bağlantısı, müslümanlığı kullanması. başka bi bağlantısı yok.
      Zaten gerçek müslümanlar hadisleri değil, kur'an-ı temel alıyorlar.

      ayrıca tanıştığım bu müslümanın müslümanlığını gizli yaşamasını, gaylerin gayliklerini gizli yaşamasından farklı görmüyorum.

      Sil

düşüncelerini kendine saklama, benimle de paylaş.