-->

13 Nisan 2019

Para-Hukuk-İyi ve Kötü İnsan

Geçen haftalarda Şişko kadın arkadaşımla, fakirlik üzerine olan konuşmamızın sonunda bana "sen neden para karşılığı seks yapmıyorsun ki" diye sorduğunda; toplumun, götünü erkeklere elleten erkeklere bakış açısının cinsiyet fark etmeksizin aynı olduğunu iyice kabullendim ve kabullendikten hemen sonra şunu da anladım ki; toplumun gözünde eşcinsel erkek=normal olarak para karşılığı seks yapabilen erkektir.

Bunu o anda algıladığımda şok olmuş olsamda, bi yandan da insanların, benim erkeklerden hoşlandığımı öğrendiklerinde neden dalga geçen bir dille iletişim kurmaya başladıklarını, neden beni alaya aldıklarını ve onlarla olan iletişimimizde ciddiye alınmadığımı da anladım. Çünkü onların gözünde götünü elleten bir erkek olduğum için, onların kafasında tanımlı olan ahlaksızlıkların hepsini de rahatlıkla yapabilecek potansiyelde biriydim. Oysa hayır, para için götümü elletmeyi veya göt ellemeyi doğru bulmuyorum ve bulmayacağım da.

Yani; götümü bir erkeğe elletiyorum veya erkek götü ellemeyi seviyorum diye, geriye kalan tüm ahlaksızlıkları, haksızlıkları da yapabileceğim anlamına gelmiyor.
Ve tabii; kendi rızamla götümü elletmeyi veya kendi rızası olan birinin götünü ellemeyi de, diğer ahlaksızlıklarla bir tutmuyorum. Siz de tutmayın.

Aynı zamanda bu konuyu geçen yıl Karpuzcu ile konuşurken o da "dayı senin yerinde olsam, para karşılığı yatarım ne olmuş ki" dediğinde, o an sadece şaka yaptığını sanmıştım ama farklı zamanlarda, farklı olaylar esnasında aynı bakış açısıyla yaklaşınca söylediklerind ciddi olduğuna inanmıştım. Zaten sonrasında da aramıza ibraz mesafe koydum ve ben mesafe koyunca da, arkadaşlığımız sadece selamlaşan iki tanıdığa dönüştü. Böylesi daha iyi oldu.

Öte yandan bu söylediğim insanlar şu an hukuk eğitimi alıyorlar ve eğitimlerine ara vermezlerse çok ilerde; savcı, hakim, avukat, öğretim görevlisi vs vs olacaklar.
bu bakış açıları çok sorunlu ve üstelik sadece eşcinselliği paraya çevirmek üzerinden böyle bakmıyorlar. Hayatın her alanına böyle yaklaşıyor ve her şeyi nakite çevirmek ile ilgileniyorlar.
Evet para önemli ama bence paranın nasıl kazanıldığı, bizi "iyi insan, kötü insan" yapıyor.
Ayrıca kadın erkek fark etmeksizin; her şeyi paraya çevirmek üzerinden düşünmeleri çok sıkıntılı bi durum.
Umarım bu insanların düşünceleri kısa zamanda değişir. Aksi takdirde geleceğin hukukçularının her şeyi paraya çevirme telaşıyla yaşamaları, onları kötü insan kılacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

düşüncelerini kendine saklama, benimle de paylaş.