-->

26 Mart 2017

Eski yaşadığım apartmandan insan manzaraları

O apartmanda 3 yıl 1 ay 15 gün oturdum.
Ev sahibim, sert mizaçlı pinti bir kokoşdu. Evi ilk tutmaya gittiğim günkü tavrından bana haşlayayabileceği biriymişim gibi baktığında gülümseyip, kıracağı ilk potu bekledim. Kadın hiçbir pot kırmadı. Sakin sert ses tonu, 70'lerde yapıp geldiği saç stili, beyaz süslü gömleğinin üzerine giydiği gri ceketiyle az sonra beni tokatlayacağını bile düşündüm.

Soğuk madeni bakışlarıyla "paramı ver ve kes sesini" dercesine bakıyordu ve o esnada emlakçı belgeleri tamamlayıp doldurmuş önüme uzatmıştı. İmzalayıp kadına uzattım o da imzalamak için elimden alıp, kaleme uzandı ve kalemi eline aldığı zaman "beni uğraştırma sakın, kiranı günü gününe öde başka bir şey istemiyorum. öyle gelip seni rahatsız da etmeyiz" dedi. Ses tonundaki o küçümseyici hava, beklediğim "kırık pot" anlamına geliyordu ve bende bu fırsatı kaçırmak istemediğim için, parayı cebimden çıkarıp uzatırken "kirayı gününde ödeyeceğimden şüpheniz olmasın. ama bende gelip gitmenizi hiç istemem. kiranız zamanında yattığı müddetçe gelp beni de sakın rahatsız etmeyin" dedim. Parayı ona uzatmıştım ve o cümlem biterken uzanıp almak istediğinde, parayı ona yanlışlıkla uzatmışım gibi davranarak "ah pardon, kemal bey saysın, o da kendi komisyonunu alsın içinden deyip" emlakçıya uzattım.

Kadın bi şaşaladı ve ama çabuk toparlayıp "tabiii" dedi ve ben bu sırada emlakçıya parayı uzatmıştım. Adam aldı saydı, komisyon ücretini aradan çıkardı ve sonra kalan parayı kadın'a uzattı. tüm bu olaylarımız esnasında kocası, bir süs köpeği gibi diğer sandalyede oturmuş bizi izliyor, arada da karısından kaçmak için fırsat kolluyordu. bi ara ben arabaya bakıp geleyim adında bi bahaneyle dışar çıkıp geldiği bile oldu.
Zavallı adam" diye düşünmeden edememiştim.
Ama tüm bunlara rağmen aslında en uzun süre kaldığım ev o oldu. Ve gerçekten de kiramı günü gününe ödediğim için de hiçbir zaman gelip beni rahatsız etmedi. Tabii bu karşıklık anlaşmamıza bağlıydı ve anlaşma bozulmadı için kimse kimsey rahtasz etmedi. bu hakkı kimseye vermedim ve doğrusu o hakkı verirsem yalan söylemş olabilecğeimi de düşündüm. O yüzden bunu bozmamaya çalıştım.

Her neys eşimdi hepsi geçip gitmişken o apartmanda oturanlardan bahsedeyim mi?

1 Numaralı Daire'de sanırım çekirdek aile denilen birileri vardı. Hatta sanırım geldiğim yıl başkası vardı ve taşınıp gittiler. Onlardan sonra gelenler ise


2 Numaralı Daire






3 Numaralı Daire: Hayal Meyal Kadın

Kadını sanırım 2-3 defa ya gördüm ya da gördüğümü sandım. O görme anlarımda yaz aylarıydı ve hava sıcak olduğu için diğer komşularla dedikodu saatinde kapının önüne konuşlanma esnasında idi. Diğer komşuları tanıyorum ve donu ranımayınca o'dur diye düşündüm. Zaten bir kaç kez daha görünce de o olduğundan emine oldum.
Önceki yıl taşındı apartmana ve taşındıktan sonraki aylarda evi satın aldı. Alma sebebi apartman komşularını sevmesiydi. Zaten kimi kimsesi yok. Çocukları evlenip çoluk çocuğa karışınca irtibatı kesilmiş. Burao

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

düşüncelerini kendine saklama, benimle de paylaş.