-->

18 Ocak 2015

Sık sık dinlediğim bazı tıngırtılar

Hepimizin canının sıkım sıkım sıkıldığı dönemler oluyor ve olacaktır. Ne yazıkki bilim denilen yer yer safsatalarla dolu dünya buna henüz bir çare bulamadı; yani canımız sıkılınca "offf canım sıkılıyor" diye söylenmeye devam edeceğiz veya mastürbasyon yapıp yorgunluktan uyuya kalmayı bekleyeceğiz.

Ama bazen can sıkıntımızı atmak için kendimizce yöntemler buluruz. Mesela ben canım sıkıldığında "yeni birileriyle tanışma zamanım gelmiş" deyip kendimi sokağa atanlardanım. Eğer hoş birini bulursam ve gözüme temiz birisi olarak göründüyse iyi bir saxo ile sıkıntımı atarım.
İlerde ortaya çıkabilecek tehlikeli sağlık durumlarında kendimi veya onu korumak adına ise, mutlaka iletişim bilgilerini alırım.
Evet, ne olursa olsun mutlaka sağlığınıza dikkat edin. Az önce tanıştığınız adam size güven vermiyorsa derhal ordan kaçın, güven veriyorsa da önce sağlığınız deyip mutlaka iletişim bilgilerini alın ve o kişiye çaktırmadan sadece sizin ulaşabildiğiniz bir yerlere kaydedin..

Tabii can sıkıntımı atmak için sadece saxo çekecek birini aramaya çıkmıyorum. Bazen tüm can sıkıntıma ve modern dünyanın tüm pornografik baskısına rağmen, oturup videosuz müzik de dinlerim. İşte bu zamanlarımda, bazen sadece bir şarkıyı dinlediğim olur, bazen ise işte beğendiğim şarkıları bir listeye toplar, sırayla çalıp dursunlar isterim.
Ama tabii bu liste yapma durumuna pek düşmem. Çünkü biraz üşengecim ve doğrusu şarkı dinlemek için liste yapmak bana çok gereksiz geliyor. "Offf canım sıkkınken bir de kalkıp şarkı listesi mi yapcam" diye düşünüp listeleri de yarıda kapatanlardanım.
Liste yapmak yerine o günlerde beğendiğim bir şarkı varsa onu açar ve o şarkıyla can sıkıntımı atıncaya kadar oyalanırım.
Tabii sadece canım sıkkınken müzik dinlemem, işte yolda molda, metroda falan diğer insanlarla fazla huhatap olmamak için de kulaklığı bir özel alan koruması olarak kullanırım. Tabii dışarıdan sesler gelmesin diye de bir şarkı koyuveririm içime.
İşte o içime attığım şarkılardan bazılarını sizin için listeleyeyim dedim. Belki dinlemek istersiniz.. Buyursunlar efendim; işte günlerce üstüste dinleyip durduğum bazı şarkılar:

1-Yıldız Tilbe: Aşkımı Sakla
Her ne kadar şarkının adı "Aşkımı Sakla" olsada ben onu "Ben seni böyle sımsıcak bilmezdim" diye ezberledim bile. Geçen ay sanırım yüzlerce defa dinledim. Hâlâ da dinliyorum, dinleyeceğim ve siz de dinleyin istiyorum. Bu şarkıyı dinlerken tüylerim diken diken oluyor. Böyle sanki..
Neyse işte dinleyin yani:




2-Müslüm Gürses: Affet
Müslüm Gürses'in, artık tamamen amerika ve avrupa'lıları taklitten öteye geçmeyen çakma türk elitlerinin eline düştükten sonra biz varoşlardan kopması kabul edilebilir bir durum değildi, ama yapacak bir şeyimiz de yoktu. Elimizden gelen tek şey eski kasetlerine saldırmaktı. Jiletlerimizle aldığımız eski kasetlerin kaplamalarını çize çize açıp dinledik. Doğrusu her nekadar bu şarkıyı sevsem de, aslında bence bu şarkıdan sonraki şarkı kadar başka güzel şarkısı da yoktur. O şarkı bana hep çocukluğumu hatırlatır, ama siz şimdi Affet'i dinleyin:





3-Müslüm Gürses: Hangimiz Sevmedik
Eskiden bu şarkıyı her dinlediğimde sebepsizce ağlardım. Neden ağladığım konusunda bir fikrim yok, belki de 9yaşında çaycılık yaparken, çay götürdüğüm müşterilerimizden birinin bu şarkıyı dinleyip dinleyip kendini jiletlemesine şahit olduğumdandı. Ama tabii bu olamaz ve ağlamamın nedeni ne hiç bilmiyorum. Sadece burnumu çeke çeke ağlardım işte. Gerçi artık, anamın hissiz insanlara dediği gibi  "kalbim kurudu galiba" ve bu yüzden ağlayamıyorum. Neyse siz şarkıyı dinleyin, ben diğer şarkılara geçiyorum.





4-Kibariye: Alıştık Artık
Kibariye'nin en sevdiğim şarkısı valla. Üstelik dinlerken can sıkıntısı, man sıkıntısı bırakmıyor bende. Gayet göbek atarken, sanki klibim çekiliyormuş gibi hissediyorum. Lütfen yandan yandan.





5-Nu: Man O To (Bu listede sadece tek yabancı şarkı bu olacak)
Ne dediğini bilmediğim ve öğrenmek istemediğim en güzel şarkılardan biri. Zaten can sıkıntım geçsin diye dinlerken bir de "ne diyor acaba" diye uğraşmaya gerek duymuyorum. Hem eminim ruhum şarkı sözlerinin ne anlama geldiğini biliyordur, bu yüzden bilincim bilmese de olabülür. Ama çok güzel vallahi ya.
Bu arada daha önce bir kaç şarkı sözünün türkçe anlamını merak edip bakmıştım, o güzelim şarkı sözlerinin böyle tırt mırt amlamlara sahip olduğunu öğrenince şarkıdan soğumuştum, dinleyememiştim. İşte bu yüzden "anlamların canı cehenneme, bana başka bir şey lazım" diyor ve sizi şarkıyla başbaşa bırakıyorum:





6-Erkan Oğur: Zahit Bizi Tan Eyleme
Bütün şarkıları can sıkınıtısından veya göbek atmak istediğim zamanlar dinleme. İşte bazı şarkıları sadece ruha seslendiği için de dinlerim. Geçen yıl falan uyumadan önce açıp dinleye dinleye uyurdum. Şimdi liste yaparken aklıma geldi ve buraya da ekliyeyim dedim. Dinleyin efenim. İyi dinlemeler.





7-Ayşegül Aldinç: Alimallah
Hiç eskimeyecek ve dinlemekten hiç bıkmayacağım şarkılardan biri. Ayrıca bence Ayşegül Aldinç çok güzel bi kadın ve evet herkes ona lezbiyenliği çok yakıştırıyor ama o lezbiyen değil,  taaaaam mı?





8-Sibel Can: Padişah
Ya aslında bu şarkıyı can sıkıntılarımda dinlemiyorum, daha çok aklıma geldiğinde açıp dinlediğim şarkılardandır. Bilmiyorum ya ben hep sevdim bu şarkıyı. Tabii içimdeki oryantal hemen götümü o tarafa bu tarafa oynatmaya başlıyor ama olsun.





9-Teq Ü Req: Çar Zarok
Kürtçe konuşmayı ve anlamayı pek bilmiyor olabilirim ama işte dinlediğimde rahatladığım ve böyle içimin kıpır kıpır olduğu şarkılardan biridir. Şarkının türkçe sözlerini sağdan soldan bulabilirsiniz, bol bol sosyal mesaj veriyor. Ama doğrusu sosyal mesajlar sikimde değil, şarkının o tatlı akışını seviyorum. Anlayamazsınız..





10-Mabel Matiz: Yaşım Çocuk
Klibi bok gibi olan ama en çok sevdiğim şarkılardan biridir. Sanırım ölünceye kadar bıkmadan ara ara dinleyebileceğim nadir şarkıdır da diyebiliriz. Sanki bana yazmış gibi ama tabii benimle alakası yok, zaten nalakası olabülür kü?
Bu arada umarım bu klip çekimi için para vermemiştir, vermişse kazıklanmış :dd





11-Pamela Spence: Ayrılamayız Biz
Offf sanırım en çok çok çok çok sevdiğim şarkıların başında geliyor. Böyle bir doğallık, bir samimiyet var bu şarkıda. Seviyorum abi, başka cümlelere ne hacet.





12-Feridun Düzağaç: Alev Alev
Sözleri, müziği ve Feridun Düzağaç'ın bu şarkısındaki sesiyle slow parçalarım arasında özel bir yer var. Sözleri zaten her defasında bir parça parça edip duruyor, ama o sesinin güzelliği ve yükselip alçalan hali; böyle sanki ruhumu elinin arasına alıp sıkıp sıkıp durması gibi bir şey. Garip ama işte öyle.
Bu şarkıyı da dinlerken gözlerim dolardı, yüreğim Euro'laşırdı diye iğrenç bir espriyle sizi şarkıya gönderiyorum.





13-Hande Yener: Kibir
Sanırım Hande Yener'in bugüne kadar ve bugünden sonraki en güzel şarkısı hep bu olacak. Gerek klibi, gerek şarkı sesi ve müziğiyle insanı mest edip kendini milyonlarca defa dinletse bıktırmaz. En azından ben yıllardır bıkmadım ve yıllar ca bıkmayacak gibi duruyorum.





Varsa şarkı önerileriniz yorumlara bekleriz, yoksa da şarkılarla siktir ederiz. Baaaay.

2 yorum:

  1. Man O To'nun bu versiyonu da çok güzel https://www.youtube.com/watch?v=KsMEBEcxzYA

    YanıtlaSil
  2. Evet remix'li olanı güzel, hatta daha önce twitter'da paylaşmıştım. ama nedense remix işlerini pek sevemiyorum. alışamadım remixlere :/

    YanıtlaSil

düşüncelerini kendine saklama, benimle de paylaş.