-->

22 Eylül 2013

verme akıl verme, vereceksen huzur ver

Hayatımda bir şeyleri yoluna soktukça, daha az yazmaya başladığımı farkettim. Yani her şeyin yolunda olması güzel, ama yazamamak kötü. Çünkü aslında yoluna giren her şey, yazma hevesinin önüne bir sınır koyuyor.

Eskiden böyle değildim. Çünkü hayatım darmadağınıktı. Şimdi de darmadağınık ama bir eskisi gibi başkalarının dağınıklığı değil, kendi dağınıklığım var. Dışardan bakan birinin gördüğü dağınıklığımın içinde, aslında kocaman bir düzenim var ve ben o dağınıklığımın içinde yarattığım düzenle mutlu bir şekilde yaşıyorum.

İşte bu dağınıklığımın içindeki düzeni her seferinde biraz daha sağlarken, daha az yazmaya başladım. Çünkü kaybedeceklerinin miktarı arttı. Oysa eskiden kaybedecek bir şeyim yokken hayat daha güzeldi, daha iyiydi, daha çok mutluydum.

Bu aralar eski hayatıma dönmeye çalışıyorum. Yani; yine kaybedeceklerimin sayısını düşürüyorum. Çünkü; hayat insana kaybedeceği şeyleri verirken, aslında özgürlüğünü satın alıyor ve sen bunu geç farkediyorsun.

5 yorum:

  1. daha az ama daha vurucu yazmışsın. özellikle son cümle...

    YanıtlaSil
  2. zira insan oğlu, birşeyi başka birşeyin yerine koymaya musait bir akla meyilli. zaten olgunluk dediğimiz şey, bir çok şeyin aynı anda yaşanabilir, kıymetlendirilebilir oluşu.
    sahi olgun mu değiliz? sen ben filan? ne dersin.
    değiliz değiliz.

    YanıtlaSil
  3. sanırım haklısın.. bizim mutsuzluğumuzla beslenen bir çok şey veya kişi var hayatta. ama bizi manevi olarak besleyen şey de mutsuzluğumuz. ne ironi..

    YanıtlaSil
  4. hanidir yazılarını okurum ama bir yorum yazmazdım bazen gerçekten vurucu cümleler kullanıyorsun hah içimdeki buydu lan tam demek istediğim buydu da dilimin ucuna gelemiyordu dediğim cümleler var ya işte onları görüyorum. ama ahh işte bir de şu blogunun teması siyah olmasa gözlerim nasıl rahatsız oluyor bir bilsen.(biliyorum kırk fikir çıkar bu konuda değiştirmeni istemiyorum ama rahatsız oluyorum yani bil istedim :P)

    YanıtlaSil
  5. yine döktürmüşsün kendimden neler buldum bir bilsen.. bende yazmıyorum artık eskisi gibi herşey düzenli olunca yazasım gelmiyor bir iki şeyi dağıtayım bende dur.. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

düşüncelerini kendine saklama, benimle de paylaş.