-->

30 Haziran 2013

hayat işte, yuvarlanıp gidemiyoruz

Hayat şarkılardaki kadar parlak değil. Dinlediğin müzikler, izlediğin filmler ve okuduğun kitaplarda anlatılan olayların hepsi; sırf sen büyüdüğün zaman kocaman bir hayal kırıklığı daha yaşa diye hazırlanıyorlar.
Birileri seni anlık olarak mutlu edip cebini doldururken, senin mutsuzluğun zerre kadar umurlarında değil. Her şey para kazanmak için kurulu ve inan dinlediğin müzik seni o an mutlu etsede, bu boktan dünya hiç değişmiyor. Sonu mutlu biten kitapları da siktir et. Çünkü sen o sikindirik kitabı okuyup mutlu olurken, dünyanın öteki ucunda insanlar açlıktan ölmeye devam ediyorlar.

Bugün otur ve "her şey güzel olacak" diye söylenerek kendini kandırmaya devam et. Oysa sende biliyorsun; hiçbir şey güzel olmayacak. Her şey, hep daha kötü olacak, bizler de şu anki mutsuzluğumuzun üzerine bir kat daha çıkacağız.

Katları çıktıkça "mutsuzluğumuzun sebebi nedir?" diye düşüneceğiz. Oysa sebep falan yok dostum. Dünya böyle bir yer ve inan şu yaşamakta olduğun beşpara etmez ikilemlerin de hiç bitmeyecek. Hem sorularına cevaplar bulsanda, cevapların yeni sorulara kapı açacak ve hayat böyle sürüp giderken bi bakacaksınki yaş olmuş 70, zaten bu yaştan sonra senin de işin bitmiş..
 Yani; çok düşünme, koy götüne gitsin dostum. Nasılsa bi gün öldüğün zaman; bir an önce seni gömüp gitmek için, götüne kürek kürek toprak koyacaklar..


1 yorum:

  1. çok düşünme!
    amenna ama nasıl? nasıl durdurulur sorular, med cezirler ?

    ya da boş vermişlik yeni bir soruna yol açmaz mı? sorunsuzluk sorunsalı...

    bir bunlara cevap bulsam söz başka kelam etmiyeceğim

    YanıtlaSil

düşüncelerini kendine saklama, benimle de paylaş.