-->

23 Ağustos 2011

Ayyy iğrenç bi başlık atmıştım bu sikindirik yazıya. Sonra utanıp etiketlere aldım

Dün akşam yine tombalakla cevahir'de buluşup gezindik biraz. Sonra cinebonus'un önünde durup hangi filmler var diye bakınırken, tombalak bilet sırasında birini gördü "şu mavili çocuğu tanıyorum ama beni görünce tanımamazlıktan gelip diğer tarafa döndü" dedi. Bende "tamam, madem öyle sende tanımamazlıktan gel, belki çocuk müsait değildir" falan dedim. Ama nerde tombalak inat etti "illa gidip selam verecek"miş. Az sonra çocuğun yanında birini daha görünce "hımm sanırım yeni çıktığı olsa gerek, dur bi selam verip geleyim" dediği gibi onlara doğru gitti.

Allahım ben nasıl utandım. Ulan diğer tanıdığın çocuk zaten seni tanımamazlıktan gelip, rahatsız olduğunu belli ediyor, sen neden hala üsteliyorsunki. Ama yok bu gitti, mavili çocuğun koluna vurup "merhaba" deyip elini uzattı ve konuşmaya başladı. Bende bu sırada arkamı dönüp filmlere bakınmaya çalıştım. Tombalak bir iki dakika sonra gelince de "ahaha yanındaki sevgilisiymiş ve gözlerini benden alamadı" dedi. Onun bu hareketleri karşısında şaşırdım biraz, çünkü kendisi güya bu tür şeylere inanılmaz dikkat ediyordu ve nerdeyse işi iyice abartıp bana "ben bu şekilde hayatta kalıyorum" diye söyleniyordu. Hatta bunla ilgili ufak bi tartışma yaşamıştık, bu kadar kafana takıp büyütme, kimse seninle ilgilenmez, kimsenin umrunda değiliz falan demiştim ama ıhhh. Bende bu tür düşünceleri kafamdan siktir edip "tamam hadi gel sinemaya gitmekten vazgeçtim, zaten güzel film yok içerde gezelim" dedim ve yürüyüp gittik.

Yürürken de bu hala arkasını dönüp konuşuyor "yanındaki çocuk hala bana bakıyor, ama ben alışkınım bu tür şeylere" diye söylendi ve yüzüne inanılmaz farklı sevinçli yerleşti. Bende "bence sen alışmamışsın, senin götün kalkmış" dedim. Benim "götün kalkmış" dememle o bi an şaşırdı ve "ne dedin?" diye sordu, bende "götün kalkmış" diye tekrarladım ve sonra o "niye böyle söyledin" diye sordu. Önce anlamamazlığa geliyim diye düşünerek "neyi söyledim" dedim ve belki boş verir diye düşündüm. Ama yok bu "bana göt möt diyorsun, götün kalkmış diyorsun" dedi, bende "ee çünkü öyle, ama sen farkında değilsin" dedim ve sonra başka şeyler konuşa konuşa mağazalardan birinde girdik. Orda bu "götün kalkmış olma konusu"ndan tamamen uzak bi şekilde sağdan soldan laflarken, bi yandan da bu kolumu çimciriyordu. O böyle kolumu tutup bi kaç defa daha çimcirince, ben de dayanamadım, hafifçe dönüp pazusunu öptüm. O bunun üstüne bana hafif bi ses tonuyla "bi daha öpme" dedi ve bunun üstüne bende sırf piçliğine bi daha öptüm. Ben böyle bi daha öpünce de bu aniden arkasını döndü gitti. "Oha olm  nooldu, nereye?" demeden, o önde ben arkada cevahir'den çıktık.

Ama nasıl kızmış varya böyle patlayacak gibi duruyor, o derece kızgın. Bende kızgınlığının farkındayım ve "tamam, özür dilerim" bi daha yapmam dedim. Ama yok bu hala "özür dileme, neden özür diliyorsun? bi daha yapma dedim, ama sen ne yapıyorsun" falan dedi. Sonra öyle böyle hiç konuşmadan biraz oyalandık ve eve gitmek istediğini söyledi. Metrobüs durağına doğru yürüyüp konuşmaya çalıştım. Amaa ııh ses soluğu çıkmadı. Sonra çektim kenara "gel şuraya. bi oturalım soluklan 2 dakka" dedim ve meydandaki oturma yerlerinden birine oturduk.

"Konuş, içindekileri boşalt, ama böyle sessiz durma" dedim ama ııh, sanki şeytan ağzını tutmuş gibi sus pus duruyor. Öyle böyle dayanamadım ve "tamam sinirlendin, çok sinirlendin ama cidden özür dilerim. gerçekten çok çok özür dilerim. Bak dersimi aldım ve inan bi daha tekrarlanıcak bir şey değil. Yeterki böyle sessiz olma" dedim ama ııh anlatamadım. Ne yaptıysam konuşmuyor piç. Sonra bi ara böyle biraz daha zorlayınca "o kadar sinirliyimki seni dövesim var" dedi. Bende ilerdeki taksileri gösterip "tamam, öyleyse gel şurdan bi taksi tutup tenha bi yerde inelim. sende istediğin kadar döv, valla ciddiyim istediğin kadar döv karşılıkta vermiycem, ama böyle sessiz olma" dedim.

Dedim ama nerdeee, piçin ağzı kilitlendi. Sonra biraz daha üstüne gidince açıldı. Neymiş işte "mağaza içinde onlarca kamera varmış, ya bi gören olursa ne olurmuş" falan filan. İçimden öffledim pöfledim ve "o an farkında olamadım refleks gibi bir hareket oldu, yoksa beni biliyorsun rahatlığımla başkasını rahatsız etmem" dedim ama dinletemedim. Sonra biraz daha konuşmaya çalıştım ama eve gitmek istediğini ve bu konu hakkında artık konuşmak istemediğini söyledi. Kalktık metrobüse gittik ve orda vedalaşıp ayrıldık. Bende yolda kulaklığı takıp bi arabesk radyo kanalını açtım, yıldız tilbe söyledi ben dinledim ve bi ara onu aradım meşgule attı. Sonra yalın söyledi, sonra bi kaç kişi daha şarkı söyledi onları da dinlerken eve gelmiş oldum.

Bilgisayarı açtığımda onu da online gördüm ve konuşmaya çalıştım. Hayır bye deyip kapadı. Piçte bi inat var, nuh diyor peygamber demiyor. Bide bana kibirlisin falan diyordu. Amcık kendisindeki kibrin farkında değil. Neyse bi kaç güne kadar siniri geçer diye umuyorum. Bakalım ne boklar olacak.

8 yorum:

  1. O kameralardan bende çok çekiniyorum bi rahat hareket edemiyorum mesela çamaşırımı düzeltecek oluyorum hemen aklıma geliyor "Ya beni çeken kameradaki kişi kalkıp bunu facede,akıllı tv'de yada haber kanallarına falan verirse" diye düşünüyorum. ve o beni rahatsız eden çamaşırla dolanmaya devam ediyorum ...

    YanıtlaSil
  2. @Elif @MaviBalon ya evet işte bende sonradan bunları düşündüm. O an aklımda değildi. Sadece öyle bi anda oluverdi. Tamamen düşüncesizliğimden. Ve tombalaktan onlarca defa özür diledim "hayır özür dileme, dileme" deyip durdu. öff bakalım önümüzdeki günlerde ne olcak.

    YanıtlaSil
  3. sen hala insanların 'yapmıyorum' dedikleri şeyleri gerçekten 'yapmadıklarını' mı sanıyosun?

    YanıtlaSil
  4. öyle filmlerdeki gibi kemeraların başında oturup 24 saat izleyen yok zaten ancak bi olay olacak bi hırsızlık falan öyle geriye dönüp bakılır ya da o an eli boşun biri muhtemelen güvenlik amiri :) başına oturup öyleyece bakar yani kamerayı izleyenlere o an denk gelme (ve sonrasında) ihtimaliniz düşüktür.

    tombalağa gelince sen iyiden kaptırmışsın :)) geçmiş olsun

    + fazla abartmış
    + haklısın götü kalkık

    YanıtlaSil
  5. öptüysen öpmüşsündür yaw, ne bu? iyice abartmış,düşme üstüne...

    YanıtlaSil
  6. Aslında fazla abarttı ama sonuçta ne bileyim lan, bende kendimi kötü hissettim. Resmen ezim ezim ezildim. höff o geceki kargaşayı bi ben bilirim bi allah. Zaten bi daha tövbeler tövbesi.

    YanıtlaSil

düşüncelerini kendine saklama, benimle de paylaş.