-->

07 Mayıs 2011

Sevgili allahım, beni dinler misin lütfen!

Bu sene havalar iyice sapıttı valla. Çünkü öyle görünüyorki sıra yaz aylarına gelecek gibi değil. İçinde olduğumuz mübarek mevsim de, sanki ilkbahar değil, sonbahardan kışa geçiş yapacak aylarda duruyor. Oysa ben şu sikimsonik evde koca kışı bile, götüme dürülmeden giren ilk faturadan sonra bi kaç güne kadar havalar ısınacak diye kendimi kandıra kandıra, kalorifer yakmadan geçirdim. Hatta yakmamak içinde kendimce "ahh işte az kaldı 10 güne kadar cemre havaya düşcek, sonra toprağa düşcek, bi 10 gün sonrada suya düştümü tamamdır" adlı bahaneleri söylüyordum.

Tabii söylemekle yalnız kalmıyordum. Geceleri; sırf gelecek olan doğalgaz faturasından korktuğum için pantolon, pijama, kazak ve hatta içerde ne kadar çorap varsa üst üste giyinip, battaniyenin altına uzanıp laptopa sarılıyordum. Ama şimdi o günleri düşündükçe bakıyorum ıııh. Ben o kadar dişimi sıktım, kendi kendime "kendimi yaza atarım, ondan sonra da yazın bi tek elektrik ve su faturasını öderim, zaten sonrasında da "gel keyfim gel" der taşşakları serer yatarım" diyordum ama nerdeeee. Benim bu durumum mevsimlerin sikinde bile değil. Sanırım artık benimde kendimi yazın gelmeyeceğine inandırmam lazım. Zaten ettiğim onca bedduadan sonra cemre düşerse, havaya-suya değil, bu saatten sonra düşerse anca kötü yola düşer. Allah belasını versin cemrenin.

Ben şimdi cemreye küfrediyorum ama, inşallah bi yerim yamulmaz. Malum allah yukarda, melekler sağımda solumda, azrail zaten hazırol da bekliyor. Şimdi cemre'ye küfredince direkt çarpılır marpılırım falan "allam töbe töbe, sen affet beni" deyip kapatıyım bu konuyu.
Neyse işte, baktım yazın geleceği yok, evdeki giysileri üst üste giye giye hepsi iyice XXXXXL bedene dönecekler, tam artık illallah edecektimki, geçen çiş için tuvalete giderken diğer boş oda gözüme çarptı. Şöyle bi kez daha dönüp bakınca çok şaşırdım. Kendi kendime "alla alla, bu oda hep burdamıydı?" diye sorup kendim cevaplasamda, aslında evet hep ordaydı.

Eee tabi ev hayatım tuvalet, mutfak ve bu yattığım oda arasında geçince, evin diğer taraflarını aklımdan tamamen çıkarmışım. Çişten sonra odaya şöyle bi bakınınca, gözümde tuttu. Hem benim şu ev hayatımda da bi değişiklik olur. Zaten evin sadece bi odasını kullanıyorum, diğer oda boş beleş orda öyle duruyordu. Bide bu kaldığım oda çok büyüktü lan. Yani aslında küçüktü de, bana göre büyüktü. O yüzden kırık çekyatımı ve halımı aldığım gibi, küçük odaya taşındım.

Bu oda daha iyi. Akşam eve geldiğimde çişten sonra odanın kapısını kapatıp iki osuruyorum içeri hamam gibi oluyor. Sonra osurukların etkisi geçince, gece bi ara kalkıp kaloriferi yarım saatliğine bi açıyorum, işte o zaman içeri oluyo cehennem gibi. Gerçi kaloriferi her zaman açmıyorum. Çünkü laptop var. Zaten osuruktan sonra, yatağa girdiğimde laptopu hemen yanıma alıyorum. Laptopun da fanı var diye, yatağa girdiğimde bi kucaklıyorumki sormayın, sanki dersin amı götü varda sikiyorum. Ama laptopun fanı bacaklarımı harbi iyi ısıtıyo, o da ayrı bi konu.

Neyse işte demem o ki "allam lütfen artık yaz aylarını gönder gelsin. Yoksa açcam kaloriferleri, içeri ısınacak bende ay sonunda faturaları ödemek için götümü para karşılığında siktirmek zorunda kalcam"  eğer götümü siktirmemi istemiyosan lütfen yaz ayları gelsin artık. Yoksa bi daha uyarmam, gider çatır çatır sikişirim. Günahı vebalide sana yüklerim ona göre.

7 yorum:

  1. Mantıklı bir alışveriş, bence ısıtır artık bunun üzerine:)

    YanıtlaSil
  2. adasdasa
    @Aslısın gece gece yorumunla kopardın beni =))))

    YanıtlaSil
  3. bu havalar geçinceye kadar eve birini at, yatağa önce onu gönder; biraz ısıtsın... :)

    senin kitap ne zaman çıkıyor? zamanı gelmedi mi daha?

    YanıtlaSil
  4. @Karakedi ??! ne kitabı lan. bilmediğim bir şey mi var?

    YanıtlaSil
  5. Allahım nolur gönder şu yaz mevsimini yoksa ben de gidip hayat erkeğinin peşine takılıp kötü şeylere ortak olacağım :)

    YanıtlaSil
  6. herkes kitap çıkarıyor! sen de yazsan roman olur yaani! demek istedim, imza günü yaparsan gelirim...

    korkutmak işe yarıyor sanırsam; sabah bi baktım, her yer günlük güneşlik.

    YanıtlaSil
  7. konuya yorum 1; antalya ya taşın
    konuya yorum 2; bi gün cidden çarpılıcan
    konuya yorum 3; yanına bi ev arkadaşı al
    konuya yorum 4; geçen senede çok geç gelmişti yaz
    konuya yorum 5; yaz gelmeyin para ile yapacanda yaz gelince ne olacak günlük eve atma sayısı daha bi artacak kimi kandırıyon :))

    seç beğen...

    YanıtlaSil

düşüncelerini kendine saklama, benimle de paylaş.