-->

25 Şubat 2011

Sofu'nun Dünyası

Hani geçen demiştim ya sofu'nun biriyle buluşcaz diye. Hah işte o sofuyla buluşma olmadı. Adamın dediğine göre ailevi bir işi çıktı ve bu yüzden buluşamadık. Tabii ben yine öyle tüm planlamalarıma rağmen, kilodu yırtılıp sikildikten sonra açıkta bırakılan göt gibi ortada kaldım. Böyle hareketleri sevmiyorum abi. Sevemedim bi türlü. Hayır bu duruma kızmak istiyorum ama bi yandan kızamıyorum da, çünkü ailevi diyor. Ama bi yandan düşünüyorum ulan sikerim aileni amcık, o kadar ısrar ettin, cart ettin, curt ettin şimdi de ailevi bir işim var diyip cık cıklıyorsun banane ulan. Ama yok işte diyemiyorum..
Ama sonra düşünüyorum, ee ulan ben söz verdiğimde, ne pahasına olursa olsun yerine getiriyorum ve zaten yerine getiremeyeceğim sözleri de vermiyorum. Neden diğer insanlarda böyle olmuyorki?? Hayır bide bu söz verme işlerinde de çok net bi şekilde konuşurum, hiç öyle lamı cimi karıştırmam ortaya. Ama yok işte karşımdaki denyolarda öyle açık olmuyorlarki. Gerçi sofunun da illa benim gibi düşünmesini beklemiyorum. Hani eskiden olsa evet benim gibi düşünsün derdim, ama artık insanları oldukları gibi hayatıma sokup sokup çıkarttığımdan dolayı böyle düşünmüyorum. Zaten bu sayede biri gelip, biri gidiyor. Amına koyim hayatım şehirlerarası otogar gibi oldu, gelen gidenin haddi hesabı yok.

Gerçi insanların bu huyundan şikayet etmiyorum, çünkü hepimiz farklı yaratıldık, hayata farklı pencerelerden bakıp, farklı cevaplar arıyoruz. Bazen aynı yöne bakmamıza rağmen farklı şeyler görmüyor muyuz? Ee durum böyleyken kalkıp neden benim gibi düşünmelerini, benim gördüklerimi görmelerini istiyim ki? Tamam değiştirmeye kalkmıyorum, değiştirmek için müdahale etmiyorum, ama insanın ağzından bi söz çıktı mı da, o söz ne pahasına olursa olsun yerine getirilmelidir yani. Ben o gün buluşcaz diye götüm tutuştu, bütün arkadaşlarıma işim olduğunu söyledim, önemli bir görüşmeye bile müsait değilim dedim ve hatta saati saatine gitmezsem ayıp olacak diye düşünüyorum, ama karşı tarafı arıyorsun, sikini taşşağını yaya yaya "ya kusura bakma başka bi işim çıktı" diyebiliyor. Bide sürekli buluşalım diyen ben olsam gam yemiycem, ama yok hiiiiç sikinde değil. Hatta ben buluşmaya yarım saat kala aramasam varya, öyle buluşma yerine gidip belki saatlerce sap gibi onu bekliycem.

Aslında kızgınlığımdan sofuyu arayıp "senin amına koyiim" demek geçiyor içimden ama işte diyemiyorum. Hayır aslında demek istiyorum ama diyince ne olcakki. Hem ağız dolusu küfür etsem ne olacak??
Sorduğum soruya yine ben cevap vereyim "hiç bi sikim değişmeyecek". Küfürlerim yanıma kar kalacak, anlık bir rahatlama yaşayacağım ve bu beni belki daha çok kızdıracak. İyisi mi, siktir ediyim.
Telefonu kaparken bana "başka zaman buluşalım" dedi, bende "bakarız" dedim ve telefonu kapadım. Sanırım ondan bi sikim olmaz. Zaten bu saatten sonra bi sikim olsa bile bana olmasın.

3 yorum:

  1. Ya bilmiyorum belki ben çok rahat olduğu kadar, bu kadar küçük şeyleri çok takan biriyimdir. Hani insan rahat olur, istediği gibi yaşar, ama yiyemeyeceği yarrağın altına da yatmak için can atmaz. Eğer can atmışsa yemek zorundadır. Yoksa boşuna birilerini bir beklenti içine sokmaya, onun ruh haliyle oynaşmaya gerek yok. Toplumun değerleri falan gibi siktiri boktan şeyler yerine ben bu tür ufak tefek şeyleri kafaya takıyorum. Yoksa sikmişim evreni yani hiç.

    YanıtlaSil
  2. kızmakta haklısın; önce o arasa ve özür ama ailevi bi işim çıktı gelemicem kusura bakma falan dese neyse 30 dk öncesi sen arıyosun ve gelemicem diyor

    oldu canım...

    YanıtlaSil

düşüncelerini kendine saklama, benimle de paylaş.