-->

09 Şubat 2011

Doğruluk, doğrulu, doğru, doğu, doğ, do, d

İnsanların, ceplerine girecek paranın miktarına göre "doğru"luklarının değiştiğini öğrendiğimde 13 yaşındaydım ve şahit oılduğum olay karşısında şok olup bir hafta boyunca kendi içimde bunu tartışıp durmuştum. Sonrasında; doğru denilen şeyin asla var olmadığını kabullenmiştim. O  kabullenme aşamasından doğrunun hiç bir zaman var olmadığını ve doğru kelimesinin sadece insanlar tarafından uydurulduğunu söylemiştim kendi kendime. Sonra büyüdüm serpildim, pardon serpilemedim hep o 13 yaşımdaki boyda ve kiloda kaldım, ama işte götümden, kulağımdan, koltuk altımdan, sikimin etrafından, burnumun içinden falan kıllar etrafa saçıldı. Hatta kulağımın içinde bile kıllar çıktı. Sanırım kılda hakkaten keramet var. Gerçi götte çıkan kılın osuruğu paraçalara bölüp sesini yoketmeye yaradığını biliyorum ama kulaktaki kılın ne işe yaradığını hala anlamış değilim. Bunun yanında amcık, sik ve taşşak bölgesindeki kıllarında kişinin sexiliğini artırdığını söylememe gerek yok. Hele birde koltuk altı kıllı erkek öpülür, yalanır yutulur cinstendirya neyse.
İşte 13 yaşında aklım yettiğince düşünüp doğrunun olmadığını kabullenmiştim. Ama sonra işte aradan 13 yıl daha geçti ve bugünlerde doğruluk gibi kelimeler falan yine kafama takılmaya başladı. Mesela düşünüyorum; kime göre doğru, neye göre doğru? hangi bilime göre, hangi kültüre göre doğru, hangi yaşa göre doğru, hangi cinsiyete göre doğru? Kimin doğrusu.
Evet işte bugünlerde yine doğru kelimesini düşünüyorum ve görüyorumki doğruluk diye bir şey gerçekten yok. Sadece çıkarlarımıza göre kabul ettiğimiz olaylar, cümleler var. Diğerleri hepsi siktiri boktan şeyler işte.
Tek doğru varsa oda DOĞRU diye bir şeyin olmadığıdır. Ama işte bunuda doğru sayamıyoruz, çünkü doğru diye bir şey yok. Böylece kafayı yemeye devam ediyoruz.

4 yorum:

  1. aaaaaaaaaay. bu sen misin....
    :P

    YanıtlaSil
  2. @koçum ben diilim bak orda linkini verdim =) amerikan askeri olsa gerek

    YanıtlaSil
  3. "hakkimda"ya guzel bir cumle yazmissin, ama o son iki kelimeyi "farkinda misin" iste orayi cikarsan daha got edici olur. yani cunku ben noktaya gelmeden durabildigimi fark ettim ilk okudugumda.
    oyle iste

    YanıtlaSil

düşüncelerini kendine saklama, benimle de paylaş.