-->

27 Ocak 2011

10defa üst üste izlenecek filmler (1)

Bugünlerde biraz duruldum. Hatta biraz duruldum demek hafif kaçar, fazlasıyla duruldum. Çünkü ruhumda bi yorgunluk hissetmeye başladım ve bunun sonucu olarakda devlet memurları gibi bir hayat yaşamaya karar verdim. Artık iş çıkışı çantamı alıp, koyunların başlarını önüne eğip ahıra giden yoldan sapmadan direkt ahırlarına girip kafalarını yeme daldırmaları gibi bende direkt eve gelip mutfağa girip makarna falan yapıp zıkkımlanıyorum. Sonrasında da odama geçip film falan izliyorum. Tabii her işi abartmakta üstüme kimseyi tanımadığım için, film izleme işini de bayaa bi abarttım ve izlemeye başlamışken dedim bunları sağa sola önereyimde izlemeyenler varsa, belki onlarda izlemek isterler. Neyse lafı ağzımda fazla gevelemeye gerek yok, hemen ilk önereceğim filmden başlıyım:

Brokeback Mountain:
Türkçe halk diline "ibne kovboylar" olarak çevrilen güzelim filmi izlemeyen varsa lütfen yazıyı okumayı bıraksın, gidip filmi izlesin ve okumaya öyle devam etsin. Çünkü filmin sadeliği o kadar güzelki adeta baş döndürüyor. Basit bir konunun, izleyici üzerinde bu kadar derin bir etki bıraktığı çok az olmuştur. Filmi izlerken az kalsın ağlayacaktım ama ağlamadım. Yalnız şundan emin olun çok kişiyi ağlatmıştır.
Filme puanım 9.7

Gattaca
Filmde ünlülerin oynamasına bakıp filmi izlemeyin, ama filmin mantığını anlamaya çalışın. Konusu gelecekte geçiyor ve inanılmaz sikertmeceli konuşmalar var filmde. Hatta hayatıma yön veren bi cümleyi de ordan aldığımı itiraf etmek isterim. Filme puanım 9.9

A Single Man - Tek başına bi adam
Film bi sikime yaramıyor, boşuna izlemeyin. Sadece iki erkek öpüşüp koklaşıyor. Imdb'ye bakıyım dedim, ama şok oldum 7.7 vermiş ve resmen bu film için bu puan sıııııkandal bence. Çünkü bence bu film 1.7 den fazlasını hak etmiyor beyler. Ayrıca zamanınıza yazık. izlemeyin, hayatınıza 2 saat eklenmiş olsun.
Filme puanım:1.7

Titanik
Okunuşu taytanik dir ehehehe
Neyse film klasik zengin ve fakir konusundan yola çıkmış ve ezilenlerin hayatında, aşkın kapladığı yeri bi güzel anlatıyor. Zenginleri;  "fakir adam, zengin kız" aşkıyla sikerten bu güzelim filmi hala izlemeyen varsa, gitsin boğaz köprüsünde hafta içi sabah trafiği esnasında gişelerde 2 gün boyunca götünü siktirsin. Filmin oyuncu kadrosu bu filmden sonra paraya para dememiş, balya balya evlerine para taşımışlar.  Neyse konu para değil. Filmin sonunda fakir adam ölsede, zengin karı bi türlü ölmüyor. 90 yaşına kadar yaşıyor. adam aşkıyla beraber tarihe karışıp seyirciyi böyle ağlatıyor.
Filme puanım: 8.31







Testere7
Filmin ilk serileri güzeldi, ama işte adamlar para hırsına kapılıp filmin 3 den sonrasını da çekince, filmi boka çevirdiler. Hazır olan seyirci kitlesi bile filmi kötülemekten geri kalmıyor. Yönetmenin ne anası, ne bacısı, ne karısı, ne kızı, ne alış veriş yaptığı bakkal kaldı, hepsini bu testere7 filminin rezaletinden sonra siktik öldü. Oruspuçocukları otomata bağladılar 1-2-3-4-5-6-7 diye devam ettiler. Amcıklar 3 den sonra devam filmi çekilmemesi gerektiğini öğrenemediler. Ama size tavsiyem testere 1-2-3 ü izleyin.
Testere7 filmine puanım: 0.1 panpalar.







Sin city:
Film abartının en güzel örneği denilebilir. Kahramanların dünyasında, orospuların olduğu bir film. Filmin içinde asıl orospu kimdir ikilemini yaşayabilirsiniz. Görsellik desen o biçim, kızlar desen öf öf öf, hayatın gerçek anlamını bi ara sorgular gibi olursun. Ayrıca film ilk dakikadan itibaren kalitesinden hiç ödün vermiyor. kesinlikle izlenmeli.
filme puanım: 8.1

Arada bazen böyle film yazıları yazmaya devam edeceğim. Sevdim ben bu filmler hakkında sallama işini =))
Devamı için tırtıkla

5 yorum:

  1. testere serisi 1 2 ve 5 izledim 5 ten sonra testere ye hak verdim hacu :D 6 için sabırsızlanıyordum 7 çıktı hala izleyemedim.

    YanıtlaSil
  2. the mısfortunates ,,izle ve gör diyorum sadece.

    YanıtlaSil
  3. @wimprella boşuna izleme

    @aikon filmi izledim, güzeldi. teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Bu listeden de sadece A single men'i izlemdim ama zaten izleme demişsin. (Allahtan dedin yoksa yine uykusuz kalacaktım)

    YanıtlaSil

düşüncelerini kendine saklama, benimle de paylaş.